Jyllands-Postens Facebookside: Mange (interessante, venlige, vrede) kommentarer til “Danskerne”-kronikken

Posted on Updated on

 

 • Schreibe einen Kommentar …
   
 •  
  Kurt Kloborg Vi er Dansk og det skal vi værne om…….. Husk det. ….De Danske værdier som folk har kæmpe i mange år for, er desværre ved at uddø…. Men tro mig de kommer igen.

 

 •  
  Jacobinho Anderseniores Hvad er så en tysker? Sjovt, som alle andre nationaliteter og etniske minioriteter, altid skal kloge sig på samt stille spørgsmålstegn ved værdien af det at være, føle sig, eller leve som Dansker. Men jeg kan oplyse, det har såmænd intet med hverken hudfarve eller religion at gøre, som det oftest får skyld for af dem der hader DF. Men derimod har det alt med kultur at gøre, samt den velvilje man udviser til at passe sit og ikke lægge andre til last, når man kommer til landet. Med andre ord, kommer du hertil og skaber dig en god og ordentlig tilværelse ud af egen arbejdskraft og møjsommelighed, altså bliver en yder, uden at være en byrde der blot Nasser på Danskernes formue, ja så er du “en af os”. Regner du med at få alt serveret på vor andres regning, samt at kunne lave ballade I tilgift og tro at du kan ændre vort samfund efter dit mellemøstlige forbillede, så bliver du aldrig en af os. De typer der ikke vil yde har vi faktisk selv ganske mange af I forvejen, også med navne som Hansen, Jensen og Andersen osv. Og det de hver især repræsentere er heller ikke særligt dansk, omend de så er nok så “fuldblods” danske…
 •  
  Per Fischer En danskhed baseret på ydeevne, hvor usædvanligt. En lidt sølle definition vil jeg mene.
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   
 •  
  Ben MonHur Det er meget nemt, simpelt og enkelt. Danskere er dem der VIL Danmark, vore lands værdier og vores kultur. Det er DANSKERE…
 •  
  Lea Thybo Jeg troede, at vædier og kultur var noget der blev skabt af folk, og ikke noget folk skulle leve op til. Kultur har da aldrig været en fast størrelse, så var vi da aldrig kommet nogen steder i menneskets udvikling. Kultur og værdier er dynamiske, og flytter sig med tiden. Sådan skulle det vel helst være, hvis vi skulle udvikle os som mennesker. De værdier der er vigtigst for os består jo helt naturligt. Det gør de, fordi de er værdier som vi ikke vil være foruden. Hvis de forsvinder, er de vel ikke værdier… Så for at definere nogle universelle værdier, må man bare finde ud af hvad flest danskere synes er værdifuldt. Og der støder vi så ind i problemet med homogeniseringen, for danskere er ikke ens, og lægger ikke værdi i de samme ting. Om de så har været her i 1 eller 100 generationer. Jeg synes ikke nødvendigvis, at de samme ting er vigtige som min nabo, selvom vi begge stammer fra Danmark igennem mange generationer.
 •  
  Ben MonHur Jamen så forsætter du bare din fremfærd, så længe du har din ytringsfrihed til det…
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Sven Munch-petersen Hvorfor er jeg ikke spor overasket, over at så snart en person er blot en smule kritisk over for den retorik politikerne og medierne bruger – da er man bare forkert på den, nogen Danskere tør virkelig ikke se realiteten i øjne, at det Danmark har stået for (næstekælighed, humanisme, lighed og fælleskabs ånd hvor man ikke træder på den svage) er blevet skyldet ud i afløbet, sammen med vores velfærd. Den eksteme individualisme er ved at tage overhånd, social-egoisme er blevet tidens helteånd og hvis man kan slippe afsted med svindel og bedrageri for at man selv skam tjene kassen, da er man jo nærmest blevet en folkehelt, hvor imod dem der ikke har lyst til at følge den Danske flok, er anderledes (måske endda Kosmopolit) eller som ikke selv tjener til dagen og vejen er blevet en skurk, den man skal kaste onde øjne efter og kan snakke dårligt om – med de nye reformer er man godt igang med at sikre sig begyndelsen til et kastesystem hvor den der ikke tjener penge, er syg eller har andre lidelser som gør at denne ikke kan bidrage til at de rige bliver rigere og de fattigere holdes nede Er blevet til det sort får som skal skamme sig over ikke at elske alt hvad der er blevet mærket med Elefantordenen, eller som skaber god omtale i udlandet. Den danske kultur, er blevet druknet i spidsborgerlighed, Nihilisme og slavementalitet – den Danske nationale masse mentalitet er moralsk og etisk set blevet degenereret, af politikernes vulgaritet, idealisme og aristokratiske kynisme. I det frie Danmark har det altid været således at hvis man er en der er et sandt frit tænkende individ, der tænker anderledes end det sociale fællesskab, så er man en underlig særling, indtil man bliver til fordel for folket, deres selvopholdelsesdrift og romantisk billede udad til resten af verden – så bliver man et geni. Tre gode eksempel på dette, i forhold til Danmark, er Tycho Brahe, H.C. Andersen og Kierkegaard (nogen alle Danskere har hørt om men kun meget få i virkeligheden har brugt tid på at læse).
 •  
  Knud Lund skulle jeg så kalde mig EU mafia borger ? føj for satan jeg er stolt af at være dansk !!!

 

 •  
  Ben MonHur HØRT Knud HØRT…!
 •  
  Lea Thybo Selvfølgelig må du da kalde dig dansker. Det er slet ikke det han siger. Du kan bare ikke forvente, at alle andre danskere er lige som dig. Derfor kan man ikke generalisere, og sige at “danskerne” synes et eller andet, eller er på en eller anden måde. Man kan sige, at en gruppe danskere synes noget eller er på en bestemt måde. Du må da selvfølgelig godt være stolt over at være dansk. Det er ikke det, han angriber.
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Christian Hjerup JA! Hvad er der blevet af de mere brede begreber som borgerne eller befolkningen. De peger ikke i een bestemt og “homogen” retning, men er derimod mere retvisende for landets demografiske sammensætning og samlede udtryk.
  Yderligere har kronikøren da ret i, at hvis “danskernes” opfattelse af hvad det vil sige at være socialdemokrat er på linje med Trine Bramsens, ja så er der da en del at diskutere i socialdemokraternes internationale sammenslutning.
  Godt skrevet, Thomas
 •  
  Egon Launy Nielsen Nu er Marianne Jelved jo radikal så hende regner vi slet ikke med…
 •  
  Lone Mørch Sjovt nok, så har jeg boet i USA i 15 år og før det i Nepal, og jeg siger stadig jeg er dansker, jeg er i al fald ikke amerikaner eller nepaleser, men i virkeligheden er det nok mere korrekt at sige jeg er verdensborger … og som hjemvendt i DK for en stund er jeg personligt meget glad for diversiteten her – Danmark er en del af / integreret med verden. Klart der er danske værdier etc der danner fundament for samfundet og den måde vi håndtere tingene, men den danske befolkning er nu international. For mig at se, problemerne til trods, frisker lidt op på det der lidt indspiste, selvforherligende danske som jeg tænker har nostalgi over hvordan vi var engang — (den gang vi måske havde mere grund til at være stolte af at komme fra Danmark) – og gør at Danmark bliver opgraderet til bedre at deltage i det globaliserede samfund. Tjah… måske er der noget der.

 

 •  
  Erik Ekstrom du har ret I det, jeg er fodt dansker, men boet I u, s. a , I 50 aar og er amerikansk statsborger, men foler mig stadigvaek dansker. haaber vi faar det danske pas igen til naeste aar, dobbelt stats borger skab, som mange af etnisk baggrund har faaet eu siger danmark kan ikke diskrimere mod os aegte dankerer. vi har et sommerhus I grenaa og er der nu.. det var en udtalse du har. maaskflytter vi HJEM igen, men ikke for at nasse paa samfunder
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 

 •  
  Bente Elise Jørgensen nej for danskere har som sådan tidligere været et homogent folkefærd, trods vore forskelligheder.
  Men nu er sammenhængskraften ved at blive skyllet ud med egoismen i højsædet….er det bedre?
  Enhver er sig selv nærmest…
 •  
  Lea Thybo Jeg tror bare, at det er hvad der sker når man har så mange muligheder for at lade sig inspirere som vi har i dag. Man tager lidt forskellige steder fra, alt efter hvad man synes, man kan bruge. Det tror jeg ikke er en skidt ting. Jeg synes i hvert fald, det er spændende at lære om andre kulturer, og lade sig inspirere af andre menneskers gøren og laden. Og så tager jeg det til mig som jeg kan lide. Det tror jeg at mange gør. Jeg synes ikke, at det har noget med egoisme at gøre.
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Tina Stoubæk Med den holdning til danskerne undrer det mig at han ikke er rejst hjem for længst.
 •  
  Inge Hoy –danskere er danskere og tyskere er tyskere !- sådan ER set bare !-
 •  
  Susanne B Stoica nøøøøj hvor jeg elsker denne kronik – og jeg er ægte Dansker med stambog fra 1775. – Bladrer i bogen, hovsa – hvor kom den franskmand lige ind fra, næææh der gemmer sig sørme også lige en spanier. Pyt det er så længe siden, dem glemmer vi lige. Hov da, din søsters far er jo engelsk og vores fælles mormor svensk og søsters mand halv polsk og deres ene søns kone og leverandør af 3 børnebørn peruaner. Pyt da, det kommer jo ikke lige mig ved vel. Hovsa – citat fra kronikken af en politisk udtalelse »Der skal ikke herske et eneste sekunds tvivl om, at vi rigtig gerne så samtlige rumænere sendt hjem. Og allerhelst, at de overhovedet ikke kom hertil. – Nå,nå kære min mand, du skal åbenbart sendes hjem til Rumænien selv om vi har været gift i 29 år, og selv om du arbejder for den danske stat. For “samtlige” må jo også betyde dig. Gad vide hvor jeg skal sendes hen. !!!
 •  
  Kirsten Simone Thuesen Godt skrevet. Er til tider trist over den retning vi bevæger os mod som danskere. Hvor meget intolerance og småborgerlighed får lov at fylde

 

 

 

 •  
  Lea Thybo Det tror jeg ikke. Jeg forstår det godt. Og jeg er født og opvokset i Danmark. Ligeledes er mine forældre, og deres forældre, og deres… Jeg vil dog helst ikke puttes ned i en kasse sammen med alle andre danskere. Jeg har ligheder med nogle danskere, men jeg er dælme også meget forskellig fra andre. Vi er ikke ens, vi taler blot det samme sprog, så det giver ikke mening at snakke om os som om vi var. Jeg tror, det er hans pointe. Det er ikke, at der ikke findes danskere, men at man ikke kan tale om danskere som en homogen flok med de samme holdninger og værdier.
 •  
  Steffen Mortensen Nej, man kan ikke definere danskere ud fra de fælles holdninger og værdier vi har. Men til en vis grad ud fra de fælles holdninger og værdier vi IKKE har. Og som visse tilrejsende har.
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Marianne Nielsen Hvor er jeg dog enig med Thomas fra Tyskland. Før i tiden talte man om “befolkningen”, i dag om “danskerne.
 •  
  Anton Schulz Det har Grundtvig jo sagt så fint i “Folkeligt skal alt nu være.” Se her: Til et folk de alle høre,/ som sig regne dels dertil,/ har for modersmålet øre,/ har for fædrelandet ild;/ resten selv som dragedukker/ sig fra folket udelukker,/ lyse selv sig ud af æt,/ nægte selv sig indfødsret.” Ganz einfach !

 

 

 •  
  Helle Hansen Fatter ikke, hvor du vil hen med dit ævl. Hvorfor bruger du ikke din tid på at skrive om folk, der har invaderet andre lande. Hvis du ikke er klar over det, så er USA befolket med personer, der kalder alle andre for aliens. Hvad er så de oprindelige beboere? Hvad galt er der i, at vi danskerne holder ved vores herkomst? At du som tysker har valgt at bo i Danmark, er dit eget valg, men kan du ikke lide danskere, så rejs hjem – det var en ond bemærkning, men jeg mener det.
 •  
  Jens Rasmussen Han må da næsten være medlem af de radikale, om end ikke den danske afdeling, så den tyske afdeling. Hans selvhad mod sin egne rødder og kultur er jo direkte sygelig . I mine øjne er det ham, som er direkte usympatisk og gammeldags med sin svulstige multi-kulti retorik – øv!
 •  
  Andrea Sofie Tønder Til Knud Lund. Jeg ville ALDRIG KALDE MIG EU borger, men jeg vil gerne kaldes europæer.

 

 •  
  Henrik Bruun Kristensen Jeg ved godt, det er populisme når journalister og politikere bruger “dansker-retorikken”, men siden hvornår, er det blevet fy fy at være stolt af sit land? At være glad for det? At være glad for at være dansker?
 •  
  Margit Johansen At være glad for at være dansker synes i dag at være ensbetydende med anti parti mod alle ikke etniske danskere! For øvrigt uanset hvad generation de så end er og selv om de er danske statsborgere vil de altid være en eller anden generations invandrere!!!
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Helene Thorup-Hayes Jeg er helt enig med Thomas’ synspunkter. Selv har jeg boet I USA I mange aar og kender politikerne og journalisternes tendenser til at referere til hele befolkningen “the American people” eller danskerne naar de skal appelere til folks gode fornuft, sans for retfaerdighed og andre vaerdier. I Danmark er brugen af dette begreb “danskerne” desvaerre baser et paa en meget gammeldags og intolerant forstaaelse af hvad det vil sige at vaere dansk i 2014.
 •  
  Anna Frang “Tyskere”- hvem er det? Har de mere ret til at kalde sig det?
 •  
  Birte Lenskjold Selvom mine bedsteforældre på mødrene side var fra Polen, så er jeg virkelig dansk, føler jeg. Jeg har en lille “svaghed” for Polen, mest af sentimentale grunde, men når jeg hører dunkene i radioen den 4. maj om aftenen, der meddeler, at tyskerne har overgivet sig, løber det mig koldt ned ad ryggen. Når jeg synger nationalsangen, ser vores flotte Dannebrog, kører igennem en lys bøgeskov, eller synger Midsommervisen omkring bålet, o.s.v. Nationalitet er: vort sprog, vort klima med dufte og lyde, vort Kongehus, vores fælles referenceramme, når vi f.eks. går 50 år tilbage til barndommen og skoletiden, når vi lytter til populære slagere, ser Pinsesolen danse og trækker i “Pinse-snittet”, som min far sagde, og får en god frokost, når vi danser om juletræet og synger de gamle samler, giver hinanden gaver og spiser nogle gode Julefrokoster, når vi finder Danefæ, der vidner om, at her har Egtvedpigen levet for flere tusinde år siden…var hun dansk? ja, hun boede i hvert tilfælde lige her i mit nabolag…..jeg kunne blive ved…alt dette og mere til GØR MIG TIL DANSKER…og det kan man kun få rigtig “ind under huden”, hvis man er født og opvokset her i landet.Min mormor og morfar kom hertil som 15 årige. De talte et gebrokkent dansk, og længtes hele livet tilbage til deres hjemland, selvom de rejste fra enormt fattige vilkår, og de 8 børn, der iøvrigt alle blev dansk gift, fik det råd med på vejen af deres forældre: “Forlad aldrig jeres hjemland”. Dette er mit bidrag til diskussionen om: “Danskerne ..hvem er det?”
 •  
  Karin H Jensen Ordet bruges i stigende grad, fordi vi oplever at mere og mere bliver “taget” fra os. Det danske forsvinder stille og roligt, vi kan stadig nå at stoppe det, men det kræver nogen gør noget! stop dog med at føje jer, for de ting muslimer gerne vil ha indført!

 

 

 •  
  John Jensen Det er jo ikke tilfældigt, at jeg valgte en nummerplade UDEN EU-flag.
  Jeg er dansker – og det vil jeg altid være …
 •  
  Søren Eriksen Prøv lige at læse det hele før du hyler op Preben Bjerring Jensen
 •  
  Danerland Carlsen Kære THOMAS BORCHERT,,eftersom du skriver du har været i Danmark i små 30 år, så er det trist, at konstatere, at du absolut intet har forstået af det, at være dansker. !
  Du skriver ” JERES ” Statsminister ? det er faktisk kun ca. 20% betonhoveder, der opfatter hende, som sådan, vi andre opfatter hende, som en Frau Merkel light.
  Du nævner Marianne Jelved, som er noget af det mest U danske vi har, hun har medvirket til, at indsmugle illegale muslimer til Danmark via Sverige og dermed overtrådt en lov vedtaget af Folketinget.
  Du nævner Trine Bramsen ? som er noget af det mest blanke indenfor mentalblondiner, vi kan byde på, hun ved mindre om politik, end en tysk Schlager korsangerinde ved om Atomfysik
  Du har slet ikke opfattet, at vi er begyndt, at holde af tyskerne, sådan bare lidt, vi identificerer ikke mere en Herr Muller, med ham der du ved nok, men med en fodboldspiller.
  Jeg har selv for første gang nogensinde holdt med tyskerne i hele tre VM kampe.
  Vi holder også meget af tyske biler og glemmer helst, at de er skruet sammen af billige Østarbejdere og en del blandet med sjove hatte.
  Vi er imponeret af den tyske effektivitet og at i havde råd til, at købe Østtyskland og rette op på det.
  Vi fortæller aldrig danske vittigheder, når der er en tysker i nærheden, humor og prøjserne går ikke så godt sammen, medmindre, at John Cleese er med *S*
  Vi er ikke så vilde med jeres EU tosserier og vi foragter ” Gnomerne i Frankfurt ” desuden kan ikke lide, at vi skal betale mere for en brugt Golf, end du betaler for en ny Mercer.
  Du har meget, at lære endnu Thomas og jeg kan huske betydelig længere tilbage end du kan.
 •  
  Niels Ravnsborg I ”gamle dage” brugte vi jo bare formen ”VI” – i stedet for at sige ”Danskerne” hele tiden…. Det er endnu et dårligt opstået ”journalist udtryk” som virker mærkeligt fjernt at bruge…! Politikerne, der bruger formen ”Danskere” – suger jo bare alt ”nyt og smart” til sig som de tror tækkes deres flygtige vælgere..!
 •  
  Jimmi Eiberg Jensen Dejligt indspark til debatten og hvor har han dog ret.
 •  
  Tim Bjarne Danielsen Jeg bryder mig bestemt ikke om det stigende, også i mine øre skurende brug af ordet danskere,
 •  
  Karin Sønnichsen jamen, han har da ret!
 •  
  Claus Tornbak Lad os lige slå fast at religion og politik bør holdes skarpt adskilt. Desværre har vi en masse politikere med racismefobi og udtrykt frygt for såkaldt politisk ukorrekthed, der ikke har realitet på det at være borger i eget land med hvad dertil hører og hvordan skulle de også have det? De får en helt uacceptabel høj løn samt tonsvis af frynsegoder og de fleste kender heller ikke til at måtte arbejde for føden og slås med det lige så uacceptable og uigennemskuelige netværk af love og bureaukrati, de selv har skabt. Derfor får vi en perlerække af dårlige og halve løsninger på næsten alting, hvilket igen har resulteret i at egoismen, misundelsen og intolerancen blomstre i samfundet. Bestemt også danskere imellem. Politisk korrekthed og religion er til at brække sig over. Begge dele er den direkte vej til undertrykkelse, magtmisbrug og krig. Politikerne har så travlt med at tækkes f.eks. USA og EU (som også vil være en supermagt, hvilket nok skal hjælpe på verdensfreden, skulle den engang komme) at noget så simpelt som at få orden i eget hus (Danmark) er blevet dem en uløselig opgave og desværre følger medierne i deres fodspor. “Farvede” resultatorienterede journalister syntes at være de eneste på skærmen og de helmer ikke, før de på en el.. anden måde har formidlet det beordrede “budskab” ud i de danske stuer. I ensretningens, stupiditetens og undertrykkelsens navn bliver du hjernevasket med, hvordan og hvad, du skal tænke, mene og gøre. Hvad du skal have på, spise og sågar indrette dit hjem. Hvis du ikke indordner dig og frivilligt, giver afkald på din personlige frihed og retten til at tænke selv, laver Borgen el. EU bare en lov, som tvinger dig ind i ensretningens lange kolonne. Se bare på negativ-listen over ting, du som dansker ikke må købe og indføre i Danmark. Hvorfor gøre det let, når vi kan gøre det besværligt, syntes at være mantraet hos dagens politikere, hvilket desværre også har bredt sig til mange virksomhedsledere.
  Samtidig negligeres de svageste i samfundet på bekostning af bla. et kæmpe kontrolapparat i form af overvågning og registrering, der bruges til at holde masserne i ro. Vi er i den forbindelse på vej ind i et Sci-Fi senarie af værste skuffe. NSA har allerede udviklet chips til implementering i mennesker og droner med gummikugler og tåregas er klar til salg og købt af regeringer med en negativ holdning til ytringsfrihed. Masserne skal kontrolleres og holdes nede.
  Til sidst, men ikke mindst vil jeg rose Thomas Borchert for at skille tingene ad. På trods af sine 30 år i Danmark, påberåber han sig ikke at være dansker. Måske af sind, men ikke af etnicitet. Jeg og mine børn, børnebørn osv. ville heller ikke med et trylleslag blive forvandlet til tyskere el. arabere, hvis vi emigrerende til de dele af verden og jeg har heller ikke nogensinde hørt om en dansker emigreret til andre lande, påberåbe sig at være indfødt i det respektive land, men åh altså, igen i den politiske korrektheds navn bliver alle fluks forvandlet til danskere her i Danmark, så snart de er blevet danske statsborgere på papiret. Kultur og herkomst bliver nok så elegant fejet ind under gulvtæppet. Det er åbenbart en for stor mundfuld at tage med ind i ligningen. Selv medierne kan ikke finde ud af dette paradoks og omtaler ofte udlændinge som både danskere og 2-3 generations indvandrere og helt galt går det jo i sportens verden, når udenlandske fodblodspillere og atleter bliver købt af danske klubber, får statsborgerskab i løbet af en uge og kæmper for Danmark i VM el. OL. SÅ er de danskere, især, hvis de vinder, ikke?…Nej, gu’ er de ej. Der er ingen dansk sportsmand, der nogensinde har påberåbt sig at være spanioler el. englænder bare fordi, de er blevet købt af en udenlandsk klub. Udtrykket “Landshold” bliver lige pludselig udhulet og meningsløst.
  Livet er fuld af valg og paradokser. Det kan være svært at skille tingene ad, men ‘en ting ligger helt fast: Du kan ikke både være dig selv og følge “Mainstream” medmindre du er parat til at give afkald på din personlige frihed og retten til at tænke selv
 •  
  Chano John Jensen Jeg forstår simpelthen ikke artiklen. Jeg forstår ikke hvad der er galt med at kalde danskere for danskere, jeg forstår ikke hvad der er galt i at “danskere” enten føler sig, eller bliver omtalt som en enhed. Jeg ved at amerikanerne gør det samme, franskmændende, italienerne og tyskerne gør det også. Jeg har set tysk tv i 30 år så jeg ved hvad jeg taler om.

 

 •  
  Chano John Jensen Det værste ved artiklen er dog at han ikke kommer med et bud på hvad man ellers skulle sige. Kender han et andet ord der dækker bedre? Eller vil han have at hver gang man skal udtale sig generelt om “danskerne” at man remser samtlige nationaliteter op i Danmark?
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 •  
  Jonas Buchholt Chrestesen uha, den artikel var guf for de selvsmagende og naive danskere.
 •  
  John B. Andersen Hvis du ikke kan acceptere danskerne som de nu en gang er, flyt tilbage til forbundsrepublikken, min mor var tysk, hun havde også et tilholdssted i Tyskland, det syntes jeg var sympatisk, det kan godt være der er en socialistisk, og det er hvad kronikøren giver udtryk for, baggrund for hans :Usympatisk:, det er et partsindlæg som er usympatisk, vi er et lille land på afgrundens rand, min generation har bygget det, så kommer der nogle som kronikøren og river det hele ned, værst, disse typer har ikke andet end kaos, at tilbyde i stedet.
 •  
  Ronnie Von Rasmussen I Danmark er jeg født ..I Danmark skal jeg dø
 •  
  Djuhne Yallur Jeg er glad og stolt af mit land. DANMARK. Kan ikke forestille mig at der er nogen som ikke har deres fædreland i hjertet uanset om de er bosat i et andet land af den ene eller anden grund. Men må give skribenten ret .Når det handler om danskere imellem er vi meget tolerente over vores forskellighed ..
 •  
  Christian Støttrup Borgere! Sikke dog en gang bræk endnu engang væltende ud af munden på en radikal. Der er et land, det hedder Danmark. I det land bor der danskere! Jeg vil ikke nøjes med at blot at være borger, fordi lille Marianne har lukket hver en kartoffelbonde ind i dette land hun har kunnet finde. At de ikke vil kaldes danskere, og ikke vil være danskere, er trods alt ikke flertallets problem.
  Det hedder Danmark, og vi er danskere heldigvis endnu!
 •  
  Katrine Jul Villekjær Pedersen Det er ikke kun politikere, for 20 år siden, var de fleste mennesker i Danmark, rent faktisk danskere, sådan er det jo ikke længere, derfor den store forandring. Vi er dansker og et land der holder sammen, hvis man kan se det dårlige i det såå det bunde i misundelse, andre nationaliteter gør det også, samt muslimer bosat i Danmark og at politikere misbruger ord og smørret tykt på er ikke noget nyt, det samme gælder Journalisterne, de fleste mennesker er vel bevidste om deres bagtanker ved ordvalg og lign.
 •  
  Kim Petersen vi er udlændinge som alle andre, og ikke danskere, selvom vi taler dansk,

 

 •  
  Jan Vestergaard Klattrup Jeg tror det skyldes, at tilkomne muslimer fylder alt for meget i de danske medier. Prøv at lave en undersøgelse af muslimsk kontra ikke muslimsk omtale, og jeg er sikker på, at den er væsentligt større end de 10 procent de er berettiget til.
 •  
  Johann Peter Meier Nej! – De fylder ikke for meget i medierne, de fylder for meget i samfundet.
 •  
  Jan Vestergaard Klattrup Det sagde du og ikke jeg. Jeg kommer ofte i hjem med ikke etnisk danskere kva mit arbejde, og møder lige så stor venlighed fra dem som fra etniske danskere. Men jeg undrer mig over den manglende integration, som jeg samtidig ser. Hvis medierne ikke hele tiden fyldte spalte op og ned med for og imod ikke etniske danskere, og vi samtidig blev mere konsekvente med udvisning af de få, som ikke kan indordne sig i det danske samfund, så ville danskerne se anderledes på ikke etniske danskere. Hvis vi så samtidig fik en mere afdæmpet EU politik, hvor danmark igen fik retten tilbage til at råde over egen politik, så begyndte vi måske at se os selv som europæere igen, men med alt det lort der bliver trukket ned over hovedet på os, så sætter vi hælene i, og prøver at værne om danskheden.
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  
  Margit Johansen Var det det eneste du fik ud af artiklen?? At der er et par stavefejl hist og pist? Du kan jo søge jobbet, hvis du mener du er fejlfri!!
 •  
  John Jensen Næh, men jeg forventer da at en avis har folk som kan stave …
  I øvrigt har jeg kommenteret længere nede, men min første kommentar var måske det eneste du fik ud af listen her?
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   
 •  
  Birgit Sahl Vi er ikke så enige som du skriver. …,du kan se det når der er valg, det har vi aldrig været, derfor har vi alle de partier i folketinget. ..Politikerne bruger danskheden for af tækkes vælgerne sådan er det ……du kender danskerne dårligt hvis du tror det, og efter min mening aner politikerne ikke hvad der rør sig i befolkningen. ….men når det er sagt er vi danskere.,og det bliver andre også når de får statsborgerskab…..
 •  
  Johann Peter Meier Det har du fuldstændig misforstået, de bliver danske statsborgere – danskere bliver de aldrig …
 • Thomas Borchert
   
  Antwort verfassen …
   

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Jyllands-Postens Facebookside: Mange (interessante, venlige, vrede) kommentarer til “Danskerne”-kronikken

  Helle Degnbol said:
  August 1, 2014 at 9:24 am

  Thomas Thomas –

  du læser for hurtigt (no wonder)

  Her er INGEN vrede

  (måske hos en, nej, vel ikke engang vrede; har kun læst hurtigt)

  god tone, usædvanligt,

  masser af samklang med dig, velvilje, venlighed

  (det værdsætter jeg über alles)

  vilje til at indgå i diskussion (som er svær; jeg kender det; kan faktisk ikke)

  Kærlig hilsen, h.

  Like

  Thomas Borchert responded:
  August 1, 2014 at 9:50 am

  Tusind tak Helle, har rettet i overskriften. En del vrede er der, men også en hel masse venlige og åbne, du har ret. KH Thomas

  Like

  Helle Degnbol said:
  August 1, 2014 at 10:29 am

  Det tog mig nok en del nærlæsning at forstå, at du i din kritik særligt fokuserer på danskhed *som* (politisk) (positiv) (dermed andre degraderende) *målestok.* Og det er særlig uheldigt, når politikere fører an.

  Og godt, at “borgere” kunne afløse “danskere” i medieforliget.

  Men danskere er ikke fast defineret. Ligesom Dannebrog slet ikke er det.

  Vi må tænke os om, men også turde tale og være og alt det svære.

  Vi har forskellige historier.

  Jeg mødte i 70erne en sød fyr, senere en ven. Han præsenterede sig: “Ich bin leider ein deutscher”.

  Jeg bad ham in no uncertain (men venlige) terms om at lægge stilen om, hvis han kunne. Ellers ville jeg aldrig lære nogen tyskere, naboer, at kende.

  Dengang fandt jeg det positivt pinligt at blive betragtet som noget godt, bare fordi jeg var fra DK. Det fortalte jeg også alle og enhver (i USA).

  Det har jævnet sig meget i min tid.

  Men jeg var også glad for meget i mit samfund (man brugte ikke ordet “stolt” så meget). Det håber jeg, jeg kan blive igen. Samler på stumperne. Ja, jeg taler om “mit samfund”, men er usikker på projektet samfund.

  At flaget for mig lyser af glæde, det vokser eller kommer jeg ikke væk fra, det bliver testet hele tiden, og jeg har det “bare” sådan. Der er mage sære ting. Hjerter. Og grise på julepapiret. Intet nationalistisk i det. Slet ikke noget imod andre (og andres flag, som jeg nok forstår forskelligt). Det har dybere eller større rødder i mig. Det er noget godt. Du kan se på det med sorg eller vrede. Det kan jeg nok forstå med mit hoved. Og det er helt okay, vi vil jo gerne mødes og forstå. Men jeg synes nok, det er lidt trist (her tegnes smil, paraply og et lille flag).

  Knus og mægtig kærlig hilsen, Helle.

  Korset i flaget er jo helt forkasteligt, det indser jeg. Kors – når man tænker efter – det værste symbol, korstog det værste af alt. Og det var endda europæisk. Flaget ikke det mindste dansk, vi snuppede det bare (“vi”).

  Den 1. aug. 2014 kl. 11.24 skrev Helle Degnbol :

  > Thomas Thomas – > > du læser for hurtigt (no wonder) > > Her er INGEN vrede > > (måske hos en, nej, vel ikke engang vrede; har kun læst hurtigt) > > god tone, usædvanligt, > > masser af samklang med dig, velvilje, venlighed > > (det værdsætter jeg über alles) > > vilje til at indgå i diskussion (som er svær; jeg kender det; kan faktisk > ikke) > > Kærlig hilsen, h. > > > > > Den 1. aug. 2014 kl. 10.50 skrev Thomas Borchert, Copenhagen <

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s