weekendklumme i ferietiden

Posted on

Danmarksbilledet i udlandet: Boris slår Mette

Hvilke nyheder fra Danmark er spændende for “udlandet”? Med korrespondentbrillerne på skal man helst finde de rigtige svar. I første halvdel af 2022 har udvalget været spændende: Folkeafstemning om EU-forsvarsforbeholdet, første land i Europa, der siger bye bye til corona, planer om at eksportere “de uønskede” til Rwanda og Kosovo, efterretningschef såvel som eksforsvarsminister skal have begået landsforræderi, dronningens tronjubilæum og så minkskandalen omkring den notorisk magtbegærlige Mette Frederiksen.

Det er min personlige ranking.

At jeg også har taget fejl, viste den nylige bilæggelse af “whisky-krigen” om Hans Ø mellem Nordgrønland og Canada. En sød historie for medierne, som jeg forbigik i tavshed. To stater slutter fred efter i årtier at have hejst hvert sit flag på den lille klippeø, efterladende henholdsvis cognac, Gammel Dansk og whisky til hinanden. Ved min gennemgang af det danske mediebillede i Tyskland viste det sig, at næsten alle andre korrespondenter havde rapporteret om sagen.

Historier af den slags er hurtigt glemt igen og har næppe indflydelse på landets image i udlandet. Ikke helt så firkantet kan man udtale sig om folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Alle tyske medier nævnte den pligtskyldigt. I Tyskland huskes det svagt, at der var en del folkeafstemninger med et overraskende nej til Bruxelles fra dette sympatiske lille land. Nu kom der altså et skridt i den modsatte retning. I skyggen af den russiske invasion af Ukraine kom det ikke som nogen overraskelse. Desuden har Danmarks stilling inden for forsvarssamarbejdet ikke den store betydning for de andre EUlande.

Pages: 1 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s