“Shamanen Thomas Borchert fra Bremen” viser vejen for Trine Bramsen

Posted on

7.6.21

Politikens satirespalte ATS (At Tænke Sig) har optaget mig i deres persongalleri som “Shamanen Thomas Borchert fra Bremen”, nu i øjenhøjde med legendariske personligheder som Oberst Ditlev Hackel, Elvira Mortensen, Erling Brokkendorf, Palle Pumpgun og ikke mindst sjofelisten Ernst Eskildsen fra Greve. Jeg er mægtig stolt, desuden totalt overrasket og optræder som shamanen, som giver en fortvivlet Trine Bramsen de afgørende tips for at komme ud af sine mange, mange problemer i “forsvarsmysteriet”. Har fået de mest eksatiske lykønskninger i hele mit liv. “Som et ridderkors på bånd. Nej, faktisk bedre” for eksempel. Her kommer teksten med shamanen i de to sidste afsnit.

DEN OKKULTE BREVKASSE: HJÆLP! DET SPØGER I MIT MINISTERIUM!

Skriv til fjernhealer Gunløg Bendixen

Kære Gunløg

Jeg har i snart to år haft en betroet stilling i Forsvarsmysteriet og frygter efterhånden at ende som et nervevrag. Lige fra min første arbejdsdag har det væltet ud af skabene med skeletter – de fleste i uniform, men også enkelte i civil. Jeg tør simpelthen ikke være alene på mit kontor og har derfor været nødt til at indføre en vagtplan, hvor mine styrelseschefer kommer ind på skift og får en skideballe.

Som om det ikke var nok med alle skeletterne, er der også en gammel sag, der bliver ved med at spøge. Af hensyn til rigets sikkerhed kan jeg desværre ikke gå i detaljer, men jeg kan sige så meget, at det drejer sig om nogen, der har hørt stemmer, som de ikke burde have hørt – og her må jeg skynde mig at understrege, at jeg ikke selv har hørt de pågældende stemmer, men kun hørt om dem, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig med at komme ud af det helvede, jeg er havnet i!

’Den desperate’

Kære Trine Bramsen

Jeg forstår desværre ikke det, du skriver om stemmerne, men fornemmer alligevel tydeligt, at du befinder dig på en hjemsøgt arbejdsplads.

Min gode kollega, multimediet Orakel Rastenni, har hjulpet mig med at komme på Teams, så jeg har kunnet tale med de døde under coronanedlukningen. Forleden spurgte jeg specifikt efter ånder med militær baggrund, og det lykkedes mig faktisk at komme i kontakt med en oberst ved navn Ditlev Hackel. Han blev imidlertid stærkt oprørt over at erfare, at »Krigsministeriet« var blevet »indtaget af et fruentimmer«, som han udtrykte det. Obersten ville hellere dø en gang til end hjælpe sådan et forvorpent kvindemenneske, råbte han, idet han marcherede tilbage til det spil l’hombre, som han var blevet afbrudt i.

I stedet henvendte jeg mig til min gode tyske kollega, shamanen Thomas Borchert fra Bremen, for at spørge, om han havde et godt råd til dig – og det havde han heldigvis: Ved solhverv (21. juni klokken 05.31) skal du stille dig op på dit skrivebord med en papirkurv over hovedet og et sønderjysk rugbrød under venstre fod, imens du klemmer blodet ud af en nyslagtet perlehøne og fremsiger en oldtysk besværgelse på 23 vers, som Thomas forinden har sendt dig via en krypteret forbindelse for at undgå, at den bliver opsnappet af Forsvarets Efterretningstjeneste og givet videre til amerikanerne.

Dette vil ikke få de dårlige ånder til at trække sig tilbage. Det er ikke i deres natur. Men ifølge Thomas vil det forvirre dem så meget, at de går i flyverskjul sommeren over. Når de begynder at spøge igen, skal du bare gentage seancen og eventuelt prøve dig frem med andre former for hovedbeklædning og brødtyper.

Gunløg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s