Politikere bytter partiet som en handelsvare

Posted on

Når Facebook-kontoen er vigtigere end partibogen

​Partitilhørsforhold er ikke præget af den loyalitet, man kendte engang. Inden for kunsten​ virker det genialt med komik på overfladen, tragik længere nede. Fra Don Quijote til Dirch Passer. I politik er man helst fri for den kombination. 

Artiklens øverste billede
Partikarrusellen, der snurrer hurtigere og hurtigere, har sin underholdningsværdi. Men det parlamentariske systems troværdighed er alvorligt truet, mener Thomas Borchert. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Thomas Borchert tysk korrespondent

Det er uovertruffen komisk, når Pia Kjærsgaard prøver at udskyde, men ikke kan forhindre, at hendes lov og orden-livsværk går bankerot med en konkursforvalter, der sidder op til halsen i en bedragerisag. Trist er dog samtidig synet af hendes overivrige efterabere i regeringen, der ignorerer DF-havariet og ufortrødent fortsætter på samme fælles kurs. Disse socialdemokrater kunne i det mindste kort overveje, om ikke de er kommet til at tage det forkerte tøj på.

Lars Løkke Rasmussen spreder sin egen helt originale komik, når han kynisk som en kvaksalver præsenterer sig selv som den allerbedste medicin mod dansk politiks vildfarelser – en politik med DF som garant for magten, som han har tjent uhæmmet på gennem to årtier. Latteren dør hen ved synet af meningsmålingerne. Løkke skal såmænd nok slippe afsted med også denne forretningsvirksomhed.

Pages: 1 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s