Omtale af ens navn og “arbejde” på Politikens Bagsiden er ikke det værste

Posted on Updated on

Screenshot 2020-04-30 14.05.39.png

IMG_3281.jpegIMG_3280.jpeg

Turister fra det tidligere Østtyskland vil uden tvivl føle sig hjemme, når de afventer grønt signal i Roskilde. Foto: Johan Bayer

Ingen aner, hvordan østtysk trafiklys er havnet i Roskilde

Kommunen undrer sig, men siger, at det ikke er i strid med reglerne.

Bagsiden

I det tidligere DDR var det ’Ampelmännchen’, der viste fodgængerne, om de skulle gå eller stå. Nu er selvsamme figur dukket op i Roskilde ved overgangen mellem Helligkorsvej og Byvolden. Og, hvordan den er havnet der, er et mysterium.

Det er Danmarks-korrespondent for avisen Frankfurter Rundschau, Thomas Borchert, der har gjort Bagsiden opmærksom på sagen, efter at han selv hørte om den fra en ven i Roskilde.

»Min ven mente, at jeg som medarbejder på ’Frankfurter Rundschau’ skulle være den rette til at gå i gang med undersøgende journalistik«, fortæller Thomas. Han henvendte sig derfor til Roskilde Kommunes presseafdeling, der viste sig at være lige så mystificerede som alle andre over ’Ampelmännchens’ tilstedeværelse i byen.

»Du er landet midt i et mysterie. Se vedlagte artikel fra en lokal journalist. Vi har ikke en god forklaring ;-)«, skrev pressemedarbejder Lars Emsted til Thomas Borchert.

Og ganske rigtigt har Roskilde Avis allerede skrevet en historie om den østtyske fodgængervogters genopstandelse midt i domkirkebyen. Avisen har talt med kommunens trafikingeniør Helle Schou, der er ansvarlig for lyssignalerne i Roskilde Kommune, og hun ved heller ikke, hvad der er sket, men konstaterer, at det ikke er i strid med danske lyskrydsregler at lade en østtysker styre trafikken i det pågældende fodgængerfelt.

Efter murens fald var det planen, at østtyskerne skulle have den samme type lyssignaler som resten af Tyskland. Men østtyskerne havde behov for at bevare noget af det, de var vokset op med. Så derfor lever ’Ampelmännchen’ stadig i det tidligere Østtyskland.

Og nu også i Roskilde.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s